Wat voor een water gebruikt een glazenwasser?

Wat voor een water gebruikt een glazenwasser?

We kennen het allemaal wel: strepen op de ramen na het wassen. Als je thuis de ramen wast met kraanwater, heb je hier vaak last van. Toch slagen glazenwassers er altijd in om streeploos schone ramen te krijgen. Vraag jij je dan wel eens af: welk water gebruikt een glazenwasser? In deze blog leggen we uit wat het ideale glazenwasser water is, hoe ze het gebruiken en waarom het zo belangrijk is.

Welk water gebruikt een glazenwasser?

Osmosewater is het ideale glazenwasser water. Deze watersoort is ook wel bekend als gedemineraliseerd water; water in zijn puurste vorm en daardoor superschoon. Dit water is volledig vrij van kalk, magnesium, lood, kalium, zouten en andere organische verontreinigingen. Dit betekent dat er puur water overblijft dat na verdamping geen vlekken achterlaat op ramen en andere oppervlakken, simpelweg omdat er niets meer in het water zit dat vlekken kan veroorzaken.

Deze eigenschappen maken osmosewater ideaal voor gebruik door schoonmaakbedrijven en glazenwassers voor het reinigen van ramen. Door het gebruik van osmosewater zijn chemicaliën en zeep overbodig, wat zorgt voor een milieuvriendelijke reiniging.

Verschil tussen kraanwater en osmosewater

Osmosewater is zeer puur en vrij van onzuiverheden zoals kalk en zouten, in tegenstelling tot kraanwater. Kraanwater bevat mineralen, kalk, zouten en bacteriën. Deze onzuiverheden verdampen niet en blijven achter op de ramen, wat strepen en vlekken veroorzaakt. Bij osmosewater worden alle onzuiverheden uit het water gefilterd, waardoor je ramen opdrogen zonder resten, strepen of druppels.

Wat voor een water gebruikt een glazenwasser?

Het belang van osmosewater bij glasbewassing

Normaal kraanwater bevat kleine deeltjes die niet persé schadelijk zijn, maar die je bij het schoonmaken van de ramen wilt vermijden. Deze deeltjes zijn minuscuul en dienen gefilterd te worden. Wanneer je je ramen wast met gefilterd water (osmosewater), droogt je raam gegarandeerd streeploos op. Tijdens het filterproces tot osmosewater worden alle deeltjes eruit gefilterd door meerdere filters. Op deze manier is het water vrij van elke vorm van onzuiverheden en zeer geschikt als glazenwasser water.

Telescoopbewasssing

De combinatie van telescoopbewassing en osmosewater is ideaal voor het bereiken van streeploze resultaten. Telescoopbewassing is een moderne techniek die glazenwassers gebruiken om ramen op grote hoogte te reinigen zonder ladders of steigers te hoeven gebruiken. Deze methode maakt gebruik van uitschuifbare stelen, of telescoopstelen, waaraan een borstel en een waterdoorvoersysteem zijn bevestigd. De telescoopstelen kunnen tot wel 20 meter lang zijn, waardoor glazenwassers veilig vanaf de grond kunnen werken.

Glasbewassing uitbesteden aan Blankers Schoon

Waar het thuis nog niet zo erg is als er strepen ontstaan na het ramen wassen, is dat bij een bedrijfspand wel anders. Glasbewassing van scholen, kantoorpanden, winkels en appartementencomplexen moet zeer nauwkeurig gebeuren en vooral zonder strepen achter te laten. Heb jij een bedrijfspand, een school of ben je eigenaar van een appartementencomplex? Dan biedt het uitbesteden van ramen wassen veel voordelen. Door professionele glazenwassers in te schakelen, ben je altijd voorzien van schone ramen zónder strepen.

Bij Blankers Schoon gaat glazenbewassing op een duurzame manier met osmosewater. Wij zijn jouw professionele glazenwasser in Heerlen, Maastricht, Geleen en in nog veel meer steden. Wil je ontdekken hoe professionele glasbewassing met osmosewater jouw bedrijfsimago kan verbeteren? Neem contact met ons op via ons contactformulier en we garanderen dat je binnen 48 uur een voorstel ontvangt.

Wist je trouwens ook dat wij naast glazenbewassing, ook in te huren zijn voor andere schoonmaakdiensten. We kunnen veel en zijn simpelweg makers van mooi. Lees hier meer over onze diensten.

Scroll naar boven