Osmose water

Wat is osmosewater van een glazenwasser?

De traditionele methodes van glasbewassing met emmer en zeem behoren langzaam tot het verleden. Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor professionele glazenwassers die gebruikmaken van osmosewater, maar wat is osmosewater van een glazenwasser nu precies en hoe wordt het gebruikt? In deze blog leggen wij dit aan je uit. We bespreken niet alleen de voordelen van osmosewater, maar ook het wordt gebruikt, waarom het milieuvriendelijker is dan ander schoonmaakmiddel en of je het zelf kunt gebruiken. Na het lezen van deze blog weet je hoe je gegarandeerd streeploze ramen kunt krijgen. Benieuwd naar onze andere diensten? Klik dan hier.

Wat is osmosewater?

Osmose water is gedemineraliseerd water, wat betekent dat vrijwel alle mineralen en zouten uit het water zijn gefilterd. Dit zuiveringsproces, osmose genoemd, maakt gebruik van een semipermeabel membraan dat kleine watermoleculen doorlaat, maar grotere moleculen zoals mineralen tegenhoudt. Het resultaat is pure h2o, zonder de kalkaanslag en andere onzuiverheden die in kraanwater te vinden zijn. Osmose water wordt niet alleen gebruikt door een osmose water glazenwasser, maar ook in de medische sector, de voedingsmiddelenindustrie en de industriële reiniging. Osmosewater wordt in de industriële reiniging gebruikt door het eerst te filteren met een osmosemembraan. Dit membraan verwijdert vrijwel alle onzuiverheden en mineralen uit het water, waardoor het extreem schoon wordt. Dit zuivere water wordt vervolgens gebruikt om oppervlakken te reinigen zonder strepen of resten achter te laten.

Waarom osmosewater voor glasbewassing?

Het gebruik van osmose water voor glasbewassing biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele methodes:

  • Streeploze ramen: door de afwezigheid van mineralen droogt het osmose water streeploos op, waardoor ramen zonder zemen een glanzende finish krijgen. Dit bespaart tijd en levert een professioneel resultaat op.
  • Geen schoonmaakmiddelen nodig: osmose water op zich heeft al een reinigende werking, waardoor agressieve schoonmaakmiddelen overbodig worden. Dit is beter voor het milieu en verkleint de kans op allergische reacties. Bovendien is het beter voor je ramen, omdat agressieve schoonmaakmiddelen de ramen op den duur kunnen aantasten.
  • Tijdsbesparing: een glazenwassers osmose water werkt sneller en efficiënter, omdat er geen nabehandeling met een zeem nodig is. Hierdoor bespaar je geld en is je pand of woning sneller weer schoon.

Osmose water

Diepere en betere reiniging

De zuiverheid van osmose water zorgt ook voor een diepere reiniging. Doordat er geen mineralen aan het water gebonden zijn, kan het vuil beter binden aan de microvezels van de schoonmaakdoek. Zo verwijdert onze glazenwasser osmose water ook hardnekkig vuil, vet en aanslag die met kraanwater achterblijven. Osmose water heeft een hoog reinigingsvermogen doordat het de moleculaire bindingen tussen vuil en het glasoppervlak kan verbreken. Hierdoor kan het vuil makkelijker worden verwijderd, zonder dat er hard geschuurd hoeft te worden.

Waarom osmose water streepvrij droogt?

De afwezigheid van mineralen in osmose water is de sleutel tot streepvrij drogen. Mineralen in kraanwater, zoals kalk, komen na het opdrogen als strepen op het glas tevoorschijn. Osmose water daarentegen laat geen residu achter, waardoor je ramen stralend schoon en zonder strepen achterblijven. Dit komt doordat osmose water een lage oppervlaktespanning heeft. Hierdoor kan het water beter vloeien en gelijkmatige opdrogen, zonder dat er druppels of strepen achterblijven.

Hoe werkt een glazenwasser met osmosewater?

Een glazenwasser met osmose water gebruikt een systeem om gedemineraliseerd water te produceren. Dit water wordt vervolgens onder druk via een telescoopsteel naar een borstel geleid. De borstel wordt over het te reinigen glasoppervlak bewogen, waarbij het vuil losweekt en meegespoeld wordt met het osmosewater. De telescoopsteel maakt het mogelijk om ook ramen op grote hoogte te reinigen, zonder dat er steigers nodig zijn. Om hardnekkig vuil te verwijderen, kan er naast de borstel ook gebruik gemaakt worden van een zachte spons. De osmosetechniek zorgt er in ieder geval voor dat al het vuil en de zeepresten effectief worden verwijderd.

Is osmose water beter voor het milieu?

Ja, osmose water is een milieuvriendelijkere keuze voor glasbewassing. Doordat er geen schoonmaakmiddelen nodig zijn, komen er minder chemicaliën in het milieu terecht. Dit is beter voor de waterkwaliteit en voor het ecosysteem. Daarnaast kun je met osmose water besparen op je waterverbruik. Dit komt doordat je minder water gebruikt bij het spoelen en het zemen.  Zo bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook bij aan een duurzame wereld.

Zelf osmose water gebruiken of een professional inschakelen?

Ja, het is mogelijk om zelf je ramen te wassen met osmose water. Er zijn compacte osmosesystemen voor thuisgebruik verkrijgbaar. Echter, het vereist enige oefening om de techniek van osmose water glasbewassing goed te beheersen. De osmose water glazenwassers van Blankers Schoon staan al jaren bekend als de beste glazenwassers in Limburg en beschikken over de juiste apparatuur en expertise om optimale resultaten te behalen. Zij weten precies hoe zij met het osmose water moet omgaan en zorgen ervoor dat jouw ramen weer een stralende uitstraling krijgen!

Neem contact op met onze osmose water glazenwassers en geniet binnen no-time van streeploze ramen!

Scroll naar boven