MVO

Maatschappij

Ontwikkeling – leerbedrijf

We vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van vakmensen voor de toekomst. Jaarlijks bieden we stageplaatsen voor MBO-studenten op verschillende vakgebieden. Blankers Schoon is dan ook een Erkend Leerbedrijf van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Stagiaires worden goed begeleid en voelen zich thuis bij ons. In onze organisatie zijn inmiddels verschillende oud-stagiaires actief.

Vebego Foundation

Blankers Schoon is partner van de Vebego Foundation. De missie van deze foundation is om samen te werken aan een betere dag van morgen voor kansarme kinderen en jongeren. Een aantal van onze collega’s zijn hierin actief. De foundation organiseert bouwreizen naar verschillende landen en verleent financiële ondersteuning  aan vrijwilligersprojecten. Dit gebeurt met een netwerk aan partners

Made Blue

In 2017 zijn de samenwerking aangegaan met Made Blue. Made Blue is een organisatie die streeft naar een leefomgeving met volledig schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Het water wat we bij schoonmaakwerkzaamheden besparen, maakt Made Blue in gelijke mate weer beschikbaar als schoon drinkwater in landen waar het ontzettend hard nodig is!

In Nederland gebruiken we onnodig veel drinkwater. Onze klanten helpen we daarom graag om op water te besparen. Dat kan soms heel erg eenvoudig. Eén manier is het gebruik van de waterbesparingsknop van het toilet. Als je consequent de ‘kleine’ knop gebruikt, bespaar je hiermee 50% water! Dat staat voor een gemiddelde besparing van 5 liter per toiletbezoek! We maken door middel van een stickeractie onze klanten bewust van deze waterbesparingsmogelijkheid.