Onze dienst

Zonnepanelen reiniging

Regelmatige, professionele reiniging van uw zonnepanelen levert extra rendement op, dat spreekt voor zich! Zonnepanelen raken relatief snel vervuild door weersinvloeden, vogeluitwerpselen, stof, bladeren en mos. Met een flinke regenbui spoelt een deel van de vervuiling van de panelen af, maar zeker niet al het vuil. Daarom is het slim om de panelen in het voorjaar of aan het begin van de zomer goed te laten reinigen. Wanneer u meer dan 26 panelen heeft, levert jaarlijkse professionele reiniging geld op! Dat is gemakkelijk en wel zo veilig!

Wij maken hiervoor graag een afspraak met u, zodat u er zelf niet meer aan hoeft te denken.

Contact

Wat wilt u vragen?

  blankers-zonnepanelen-collage-01

  Onze werkwijze

  Hoe pakken wij de reiniging van uw zonnepanelen aan?

  Het reinigen van de zonnepanelen doen we op momenten met weinig zon, bij voorkeur dus in de ochtend of in de late middag. Onze professionals beschikken over alle expertise en hulpmiddelen om  uw panelen veilig en uiterst efficiënt te reinigen.

  Het spreekt voor zich dat de reiniging van uw panelen op een milieuvriendelijke wijze wordt uitgevoerd. Wij gebruiken hiervoor speciaal gefilterd en gedemineraliseerd  (osmose)water en geen reinigingsmiddelen. Deze effectieve manier van schoonmaken is beter voor het milieu én scheelt u aanzienlijk in de kosten.

  Meerwaarde van professioneel onderhoud

  Professioneel onderhoud zorgt voor een maximale energie-opbrengst. Daarnaast voorkomt u ook schade aan uw panelen. Door vogeluitwerpselen of andere objecten, kunnen enkele cellen compleet bedekt raken. Als gevolg hiervan raakt een zonnepaneel plaatselijk teveel belast, hetgeen tot blijvende schade kan leiden. Deze beschadigingen worden hotspots genoemd. Door hotspots ontstaat extra weerstand, waardoor een cellen lokaal (te) warm worden. Hierdoor vermindert het rendement van de zonnepanelen. Bovendien kan er vocht binnendringen en oxidatie ontstaan.

  Door het onderhoud aan ons uit te besteden, hoeft u of een van uw medewerkers ook niet zelf het dak op te klimmen. Wij beschikken over de nodige middelen en ervaring om het onderhoud veilig uit te voeren. Zo sluit u dus ook (financieel) risico van een ongeval uit!

  Totaal schoonmaak- en onderhoudsconcept

  Wat kunnen we allemaal extra aanbieden?

  Graag verzorgen we de reiniging van uw zonnepanelen. Maar we kijken ook graag met u verder.

  Met reguliere schoonmaak en onze specialistische diensten kunnen we werkelijk alles in en om uw bedrijf of instelling optimaal schoon maken en schoon houden. Ongeacht uw specifieke wensen of hygiëne-eisen. Onze innovatieve reinigingsmethodes en uitgekiende schoonmaakmiddelen zorgen altijd voor een zichtbaar en duurzaam resultaat.

  Hoe uitdagend uw klus ook is, vraag ons om (vrijblijvend) advies!