Desinfecteren met stoom

 In Innovatie

COVID-19, het griepvirus, MRSA, E. coli … Een kleine greep uit de ongewenste en onzichtbare ziekmakers. Om te voorkomen dat bacteriën, virussen en schimmels op een oppervlak blijven zitten, zich vermeerderen of zelfs verspreiden, wordt desinfectie steeds vaker onderdeel van de schoonmaak werkprogramma’s.
Handmatig desinfecteren is een intensieve manier van reinigen. Het vereist vakmanschap en kennis, want een verkeerde keuze in het schoonmaakmiddel, -materiaal of -methode kan grote gevolgen hebben. Daarnaast is het handmatig desinfecteren van moeilijk bereikbare plaatsen erg lastig en daardoor minder effectief.

Door stoomreiniging in uw werkprogramma op te nemen, worden tot 99,99% van de virussen, bacteriën en schimmels gedood binnen enkele seconden op de gewenste oppervlakken. Zo draagt u bij aan het gezond houden van uw mensen (en hun omgeving) en dat is goed voor het gezond houden van uw organisatie!

Werken met een stoomreiniger is:

–          Hygiënisch: virussen, bacteriën en schimmels krijgen geen kans ook niet op – voor handmatige desinfectie – onbereikbare plekken;
–          Kostenbesparend: het terugverdienen start direct. Er wordt sneller en beter gedesinfecteerd op een duurzame wijze;
–          Milieuvriendelijk: geen reinigingsmiddelen (chemicaliën) meer nodig;
–          Ergonomisch & snel: stoomreinigers zijn ergonomisch te gebruiken en belasten de schoonmaker minder in ergonomie en in tijd;
–          Minder foutgevoelig: de stoomreiniger doet het werk en minimaliseert methodefouten.

Stoomreiniging in de praktijk

Past stoomreiniging binnen uw schoonmaak? Veelal wel. We bekijken dit graag samen met u om een maximaal resultaat neer te zetten.
Voorbeelden van mogelijke toepassingen zijn:

–          Dagelijkse desinfectie van contactoppervlakken;
–          1 x per week als specialistische reiniging van werkoppervlakken en/of vloeren;
–          Periodieke grondige reiniging van bijvoorbeeld raamdecoratie.

Kärcher Stoomreiniger SG 4/4

Schoner Werken verkoopt en/of stoomreinigt met de professionele Kärcher SG 4/4. Een compacte, maar krachtige stoomreiniger die desinfecteert met een 4 bar stoomdruk. De doorlopende controle van het stoomvolume en de VapoHydro-functie (doorlopende regeling van stoomverzadiging) zorgen ervoor dat de stoomreiniger aan te passen is voor iedere reinigingstaak. Het 2-tanksysteem is continu navulbaar, daardoor is de opwarmtijd kort en kan het toestel ononderbroken ingezet worden.

Meer informatie?

T: 0495 53 50 37
E: info@schonerwerken.nl
I: www.schonerwerken.nl

Schoner Werken is onderdeel van Blankers Schoon. Een regionaal familiebedrijf met de kennis en ervaring van een grote, landelijke organisatie. De reguliere schoonmaak en specialistische diensten van Blankers Schoon zorgen er al meer dan 50 jaar voor dat alles in en om uw bedrijf optimaal wordt gereinigd en onderhouden. Deze innovatieve reinigingsmethodes en uitgekiende schoonmaakmiddelen zorgen altijd voor een zichtbaar en duurzaam resultaat.

Laat een reactie achter